Proeflessen

Ervaar de vrijheid – The Sky is the Limit

Als u altijd al heeft willen ervaren wat vliegen is

U vergeet deze prachtige belevenis nooit meer!

Een beter cadeau kunt u niet wensen

Vanaf het starten van de motor bestuurt u tijdens onze proeflessen alles zelf

tot vlak voor de landing!

Proeflessen vliegen

Fly over Holland met een proefles bij Lion Air – the Sky is the Limit

Een mooiere beleving bij Lion Air is er bijna niet – de Proefles.

 

Als sinds 1990 verzorgt Lion Air met ongekende passie en bevlogenheid al haar vluchten en vlieglessen waar bij u zelf de te vliegen route  mag bepalen. U bent in veilige handen want Lion Air wordt geleid door een ex-Inspecteur/ Vlieger van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (Luchtvaartinspectie) – er is dus behoorlijk wat kennis in huis op gebied van Luchtvaart en specifiek op Flight Safety. We willen immers allemaal toch weer thuis eten?

Veilig begeleid door een ervaren instructeur zelf een vliegtuig besturen, wie droomt daar nu niet van!

Deze unieke en mooie belevenis zult u nooit meer vergeten! U zult de daarop volgende dagen met een brede grijns op uw gezicht rondlopen! U  zal verbaasd zijn hoe eenvoudig vliegen eigenlijk is.

Uiteraard kunt u onderweg ook al het moois bekijken zoals dat ook bij de rondvluchten mogelijk is, bij een proefles krijgt u echter een veel grotere belevenis mee met daarbij kennis en ervaring omtrent het zelf besturen van een vliegtuig. U gaat begrijpen hoe alle vliegtuigen kunnen blijven vliegen, die kennis neemt u weer mee als u met het vliegtuig op vakantie gaat. Vliegen krijgt voor u dan een extra dimensie. Ook zult u gaan berijpen dat vliegen veel veelal veiliger is dan lopen, fietsen of autorijden.

 

Wat gaat u doen

Vanaf het starten van de motor mag u alles zelf besturen tot vlak voor de landing, Lion Air is hierin uniek. Fly over Holland waarbij u zelf stuurt.

Taxiën op de grond is in het begin vaak moeilijker dan vliegen, u gaat het zelf ervaren. U gaat oefenen met rechtuit vliegen, klimmen, dalen en bochten maken.

Alles gaat in een ontspannen sfeer, wij gaan gaan gekke of vreemde bewegingen maken want u moet immers met een big smile kunnen uitstappen.

U hoort al het radiocontact met de luchtverkeersleiding en andere vliegers in uw koptelefoon (headset). 

Alleen Lion Air biedt u deze unieke kans alles (dus ook de Take Off!) zélf te besturen tot vlak voor de landing. Als bonus ontvangt u een origineel proeflescertificaat geheel gratis!

 

Bekijk eens dit filmpje om een indruk te krijgen, deze is opgenomen met onze GoPro-camera. Uw vlucht kunnen we uiteraard ook opnemen.

Als u in YouTube selecteert op Lion Air Rotterdam dan komen er meer filmpjes in zicht – leuk om eens naar te kijken.

 

Op plezierige wijze wordt u door onze zeer ervaren en EASA-gecertificeerde instructeurs wegwijs gemaakt in de wondere wereld die Luchtvaart heet.

Niet geheel onbelangrijk, u mag zelf uw vliegroute samenstellen in overleg met uw instructeur die u dus ook zelf gaat vliegen. Tijdens de vlucht mag u fotograferen of filmen.

Let wel, wees gewaarschuwd! Het kan immers gebeuren dat u gegrepen wordt door het vliegervirus waardoor u uw brevet wilt gaan halen.

 

Hoe verlopen de proeflessen

Na de 30 min. durende uitleg voorafgaand aan de proefles (de briefing) kunt u kiezen voor een vlieggedeelte van 30, 45, 60 minuten of langer.

 

Vliegtijden / vluchtduur

De vliegtijden zoals aangegeven zijn off block tijden (motor-aan-motor-uit). Vliegen met meerdere vliegtuigen tegelijk is ook mogelijk.

 

Nieuw!

De proeflessen kunnen worden opgenomen middels een GoPro-camera, wel bij het boeken vermelden.

 

Mogelijkheden

Proeflessen die langer duren dan 60 minuten of met meerdere mensen en vliegtuigen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld voor personeelsuitjes, feestjes of andere bijzondere gelegenheden.

 

Vliegbereik

Om u een idee te geven hoe ver u kunt vliegen bij een bepaalde vluchtduur heeft u hiernaast een overzichtskaartje.

 

Programma

In het gezellige Grand Café De Horizon op Rotterdam The Hague Airport verwachten wij u 20 minuten voor aanvang van uw vlucht.

Het proeflesprogramma wordt uitgelegd en uw routewens wordt besproken met uw piloot, vervolgens gaat u met de piloot door de security op weg naar het vliegtuig.

Daar aangekomen begint de briefing (uitleg omtrent aerodynamica en besturing) gevolgd door het vlieggedeelte.

Passagiers

In het vliegtuig is plaats voor maximaal 4 personen, waaronder de piloot. Graag bij uw boeking aangeven hoeveel passagiers er meegaan in het vliegtuig i.v.m. het maximum gewicht.

In Grand Café De Horizon op Rotterdam The Hague Airport worden alle proeflessen gedebriefd door de betreffende instructeur.

Als aandenken krijgt u een gratis proeflescertificaat.

 

Veiligheid en kwaliteit bij Lion Air

Alle proeflessen bij Lion Air worden uitgevoerd door EASA-gecertificeerde instructeurs.

Lion Air, dat wordt geleid door een ex-Inspecteur/Vlieger van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (CAA-Netherlands), stelt niet alleen hoge eisen aan zijn piloten, maar ook aan de vliegtuigen.

Veiliger, professioneler en leuker kunnen wij het u niet maken!

 

Bij Lion Air nemen wij nog echt alle tijd voor u, zowel voor, tijdens als na de vlucht. Houdt u daar rekening mee want door de enthousiaste instructeurs loopt het programma vaak uit.

 

Huwelijksaanzoek

Wat dacht u van een huwelijksaanzoek tijdens de rondvlucht? 

 

Cadeaubon bestellen

 

De impact van onze proeflessen kan groot zijn

Door de professionele en enthousiaste manier waarop onze instructeurs werken zult u deze belevenis nooit meer vergeten. Wie kan nu zeggen zelf een vliegtuig te hebben bestuurd vanaf het starten van de motor tot vlak voor de landing, dat zijn er niet veel.

De impact kan groot zijn waardoor u wellicht besmet geraakt door het vliegvirus. Het gevolg kan zijn dat u een vliegbrevet wilt halen.

De proeflessen van Lion Air blijven hierdoor een unieke en blijvende belevenis voor jong en oud en is ook mogelijk voor personen met een beperking.

Bent u geïnteresseerd en wilt u informatie? Wacht niet te lang en neem contact met ons. U kunt ons mobiel bereiken op +31 6 44 276 903 of een mail naar info@lionair.nl.

Tarieven

 

Vluchtduur tijdens de proefles

20 min. € 219

 

30 min. € 239

 

45 min. € 313

 

60 min. € 375

 

>60 min. op aanvraag

2e en 3e passagier gratis

 

GoPro opname  € 61

 

1 Proefles certificaat gratis

 

Logbook € 28,50

 

Vlieger Wing € 20

 

Avondtoeslag vanaf 18:00: € 31 /vlucht

Feestdagtoeslag: € 25 /vlucht

proefles proeflespakket proeflessen Lion Air
proefles proeflespakket proeflessen Lion Air
Vliegveld van vertrek

 

Rotterdam The Hague Airport
Airportplein 60
3045 AP Rotterdam

CONTACTGEGEVENS LION AIR

 

T +31 10 761 95 75

M +31 6 44 276 903

info@lionair.nl

cockpit Cessna 172N Lion Air
proefles briefing bij het vliegtuig
proefles briefing bij het vliegtuig

 Een proefles is geschikt voor jong en oud en ook voor personen met een handicap

Vanaf het starten van de motor heeft u direct het vliegtuig in handen en ervaart u meteen wat vliegen is. U mag alles zelf besturen tot vlak voor de landing

Alleen Lion Air biedt u deze unieke kans vrijwel alles zélf te vliegen