Meest gestelde vragen

Welke legitimatie meenemen?

Zonder geldig paspoort of ID-kaart komt u de luchthaven niet op!!

Een rijbewijs telt niet meer als ID-bewijs.

Cadeaubon inleveren

Cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van 12 maanden vanaf datum afgifte, zie ook onze Algemene Voorwaarden.

U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons nemen om een datum en tijdstip af te stemmen. Evt. geeft u per e-mail al enkele voorkeurdata op.

Hoe kan ik een boeking plaatsen?

U kunt uw boeking plaatsen via de blauwe balk op de betreffende website-pagina met de tekst “plaats een bestelling” of direct via lionairshop.nl

Waar worden we ontvangen?

Wij ontvangen u 20 minuten voor aanvang van uw geboekte vlucht of programma bij Securitypost-Poort 19 van Rotterdam The Hague Airport.

Security Poort 19 in Google Maps

Hoe lang tevoren moeten wij aanwezig zijn?

Wij ontvangen u 20 minuten voor aanvang van uw geboekte vlucht of programma.

Wat als wij te laat komen wegens oponthoud onderweg?

Als u later komt dan het afgesproken tijdstip kan dit in mindering worden gebracht op uw vluchtduur of zal zelfs de vlucht kan worden gecanceld en komt uw boeking te vervallen en zijn de volledige kosten voor uw eigen rekening. Zorg dus dat u op tijd bent want alleen dan kunnen wij met onze passie en gedrevenheid alle aandacht en tijd aan u besteden.

Wat als het slecht weer is?

Wij vliegen alleen als de weersomstandigheden het toelaten, mocht het voor u té slecht zijn dan krijgt u van ons een sms op het mobile nummer dat u bij uw boeking heeft doorgegeven.

Mogen kinderen ook mee?

Iedereen is van harte welkom, ongeacht leeftijd, dus ook kinderen.

Voor kleine kinderen is het aan te bevelen een stoelverhoging mee te nemen, zij kunnen daardoor tijdens de vlucht beter naar buiten kijken. Voor de aller kleinsten kunt u uiteraard gewoon de “Maxi-Cosi” (o.i.d.) meenemen.

Hoeveel bagage mogen wij meenemen?

Wegens de maximale gewichten van het vliegtuig, verzoeken wij u zo min mogelijk mee te nemen. Een tas en de jassen kunnen  achter in het vliegtuig worden gezet.

Maximaal mogen wij 240 kg meenemen, dit is incl. bagage en 3 passagiers.

Welk type kleding moeten wij aan?

In het vliegtuig is het niet koud, u bent immers onze kachel (37 graden), zelfs in de winter gaan meestal de jassen achterin.

Vergelijkbaar met de kleding die u normaal ook draagt in het betreffende jaarseizoen.

Gewichten van de passagiers

Met onze Cessna’s kunnen wij met volle brandstoftanks maximaal 240 kg aan personen meenemen – incl. jullie bagage, mochten er mensen zijn die wat zwaarder zijn dan gemiddeld laat dit ons weten, wij proberen hier rekening mee te houden met de mee te nemen brandstof – wij kunnen u eventueel op een tijdstip  inplannen zodat we niet met volle tanks hoeven te vertrekken.

Passagiergewicht is maximaal 100kg.

Indien de piloot twijfelt aan de gewichten geldt Safety First en zal wellicht één van u aan de grond moeten blijven.

Elke passagier moet onder de veiligheidsgordels, mocht iemand qua omvang de gordels niet kunnen sluiten dan kan deze persoon helaas niet mee.

 

Als ter plaatse blijkt dat de gewichten van de passagiers de performance-voorschriften overschrijden dan zal kan alleen het aantal passagiers mee dat samen minder is dan bovengesteld maximum.

Aangepaste service

Hoe meer wij van onze klanten weten des te meer kunnen wij onze service aanpassen, bijvoorbeeld:

  • indien u slecht ter been bent kunt met uw rolstoel komen waarmee u zich in alle rust naar en van het vliegtuig kunt begeven,
  • indien u slechthorend bent kunnen wij het volume van uw koptelefoon met microfoon daarop afstemmen.

Passagiers op het platform

Het is ten strengste verboden zonder directe begeleiding van uw vlieger over het platform te lopen. U dient te allen tijde bij uw vlieger te blijven. Na het uitstappen van het vliegtuig dient u bij het vliegtuig te blijven staan en mag u niet zonder toestemming van de vlieger van het vliegtuig weglopen om bijvoorbeeld foto’s te maken. Bij de Security/controleposten mag er niet worden gefilmd of gefotografeerd.

Mogen we overal fotograferen?

Het is ten strengste verboden foto’s of filmopnamen te maken bij de Security/controleposten.

Last van wagenziekte?

Mocht u gewoonlijk last hebben van wagenziekte, dan is het aan te bevelen vooraf een tabletje te nemen zoals bijvoorbeeld een Primatour – verkrijgbaar bij apotheek en drogist.

Bij langdurig door de zoeker van de camera te kijken kunt u misselijk worden, tussen het fotograferen door adviseren wij u geregeld naar buiten te kijken.

Met welke controles op de luchthaven hebben wij te maken?

U wordt gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee en door Airport Security. Het zijn dezelfde controles als dat u met het vliegtuig op vakantie gaat, u mag dus ook niet te veel aan vloeistoffen meenemen – ook geen zakmes, scherpe metalen, schaartje, nagelvijl, etc.

Zonder paspoort of ID-kaart komt u de luchthaven niet meer op!! Een rijbewijs telt niet meer als ID-bewijs.

Feestdagen toeslag

Tijdens en rond de feestdagen (en Oud- en Nieuwjaarsdag) kan er een toeslag worden geheven per vlucht, dit wordt u bekend gemaakt voorafgaand aan uw boeking en kunt u bij uw boeking selecteren als daar sprake van is op de dag van uw vlucht.

Officiële feestdagen van Nederland.

Avondtoeslag

Op alle vluchten die de 18:00 passeren of vanaf 18:00 vertrekken wordt een avondtoeslag per vlucht geheven – zie website.

Voor vaste leerlingen (vlieglessen) geldt de toeslag per uur.

Op welke dagen in de week wordt er gevlogen en tot hoe laat?

Lion Air vliegt 7 dagen per week het hele jaar door, zolang het licht is.

Hoeveel mensen mogen er mee in het vliegtuig?

Per vliegtuig (Cessna-172) kunnen max. 3 passagiers meenemen.

Is er een minimum leeftijd voor de rondvluchten of proeflessen?

Nee, iedereen is van harte welkom. Wij hebben ze van Maxi-Cosi-status tot over de 100 jaar.

Is er een minimum leeftijd voor de vlieglessen?

Er is geen minimum leeftijd om vlieglessen te nemen, echter, vanaf 16 jaar mag men pas solo (zonder instructeur aan boord) vliegen, vanaf 17 jaar mag men op examen voor het brevet. Wij hebben al leerlingen die op hun 13e jaar beginnen met vlieglessen, met een speciaal – uit elkaar getrokken programma – lessen zij gemiddeld eens in de twee tot drie maanden – low profile maar uiteindelijk komen zij vaak met het minimum aantal uren toch op hun 17e (evt. op hun verjaardag) met vlag en wimpel door het examen.

Wordt er nog iets per post toegestuurd?

Nee, wij sturen niets meer per post, alles gaat per e-mail met digitale bijlagen, alleen op uitzonderlijk verzoek van de klant wordt alles per post verstuurd – er kunnen kunnen dan wel kosten in rekening worden gebracht.

Hoe kan ik betalen?

U kunt uw gewenste betaalwijze opgeven bij uw boeking.

(PIN, mobiel-betaalverzoek, cash, creditcard of online betalen met uw eigen bankgegevens)

Waar komt de PH-registratie vandaan?

Hier vindt u informatie omtrent de PH-registratie.

Waar kan ik verloren spullen ophalen?

Als u tijdens uw vlucht per abuis iets van u in het vliegtuig hebt laten liggen kunt u dit vanaf de volgende dag afhalen bij de infobalie van Rotterdam The Hague Airport onder vermelding van uw naam. Standaard geven onze vliegers alles in depot bij de infobalie. U zult begrijpen dat dit slechts beperkte tijd daar blijft liggen. De infobalie op de begane grond kunt u telefonisch bereiken op nr. 010-4463444.

CONTACTGEGEVENS LION AIR

 

T +31 10 761 95 75

M +31 6 44 276 903

info@lionair.nl

Vliegveld van vertrek

 

Rotterdam The Hague Airport
Airportplein 60
3045 AP Rotterdam

weersomstandigheden - Lion Air
Weersomstandigheden - Regenbui boven Rotterdam Centrum - Lion Air

Mochten er toch nog vragen of twijfels zijn, neem gerust contact met ons op – wij zijn er voor U.

Plan de route met openbaar vervoer naar Lion Air - Airportplein 60 - Rotterdam